Türkçe konuşan göçmen birey ve topluluklar için GPPA
Göçmenlik, öncesi ve sonrasıyla ve beraberinde getirdiği bireysel, ailesel, sosyal, kültürel vb. dönüşümlerle çok katmanlı bir süreçtir.
Bu süreçte dünyanın herhangi bir yerinde kök salmaya çalışırken bireysel bir desteğe ve/ya kolektif bir dayanışmaya gereksinim duyabilirsiniz.
Göçmen Psikologlar ve Psikoterapistler Ağı (GPPA) işte bu gereksinimleri ele almak ve karşılamak amacıyla, Türkçe konuşan göçmen birey ve topluluklar ile göçmen psikolog ve psikoterapistleri bir araya getirebilecek bir ortaklaşma, dayanışma ve destek ağı sunmaktadır.
Eğer kendiniz ya da aile bireyleriniz için terapi ve danışmanlık arayışı içinde olan bir göçmenseniz uzman listesi bölümünden koşul ve ihtiyaçlarınıza uygun Türkçe çalışan göçmen psikolog ve psikoterapistlere ulaşabilirsiniz.
Aynı zamanda uzmanlarımızın göçmen topluluklara yönelik düzenlediği çevrimiçi ya da yüz yüze etkinliklere katılarak ortaklaşma ve dayanışmanın sağaltıcı gücünden faydalanabilirsiniz.
GPPA olarak dayanışmanın gücüne inanıyor ve farklı coğrafyalarda kök salıp bağ kurabileceğimiz ortak bir zemin inşa ediyoruz.
Etkinliklerimizden haberdar olmak için e-posta listemize katılın!
Türkçe çalışan göçmen psikolog ve psikoterapistler için GPPA
Göçmen bir psikolog ve psikoterapist olmak, hem göç sürecinin getirdiği kişisel zorluklarla başa çıkmayı hem de mesleğimizi yeni topraklarda icra etmenin yollarını bulmayı gerektiriyor.
Kültürel farklılıklar, dil bariyerleri, mesleki ağ eksikliği, hakim olmadığımız yasal süreçler gibi konular sıklıkla karşılaştığımız zorluklardan yalnızca birkaçı ve içinde bulunduğumuz yeni koşullar ortaklaşma, dayanışma ve destek ağlarınındeğerini çokça hissetmemize vesile oluyor.
Göçmen Psikologlar ve Psikoterapistler Ağı (GPPA) işte bu gereksinimleri ele almak ve karşılamak amacıyla, göçmen psikolog ve psikoterapistleri bir araya getirebilecek bir oluşum sunmayı hedefliyor.
GPPA olarak dayanışmanın gücüne inanıyor ve farklı coğrafyalarda kök salıp bağ kurabileceğimiz ortak bir zemin hayal ediyoruz.
Birlikte hem mesleki bir çatı altında kendi içimizdeki destek ağlarımızı çeşitlendirebilir hem de göçmen topluluklara sunduğumuz ruh sağlığı desteğini geliştirmeye yönelik çalışabiliriz.
Eğer siz de göçmen bir psikolog ve psikoterapist olarak böyle bir oluşumun parçası olmak istiyorsanız Göçmen Psikologlar ve Psikoterapistler Ağı‘na davetlisiniz.
GPPA tarafından planlanan çalışmalar ve üyelik koşullarıyla ilgili bilgilere üyelik bölümünden ulaşabilirsiniz.